Type Here to Get Search Results !

Празник Пресвете Богородице Тројеручице прослављен у Хиландару

 

Братство Свете царске српске лавре Хиландара свечано и молитвено је прославило празник Иконе Пресвете Богородице Тројеручице. Гост манастирског братства био је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Исихије. Молитвено празновање Небеске Заштитнице и Игуманије манастира отпочето је свеноћним бдењем, након кога је служена Света архијерејска Литургија којом је началствовао владика Исихије.

* * *

Дечји дар Хиландару


Манастирском панагиру присуствовали су и представници неколико светогорских манастира, као и монаси из скитова и келија, свештенослужитељи из СПЦ, поклоници из Србије и других земаља. За десном певницом појао је старац Дамаскин из Новог Скита са својим монасима, док је за левом певницом појала братија из хиландарске келије Светог Николаја „Буразери“. Након Свете Литургије, у манастирској трпезарији послужена је славска трпеза.

* * *

Високопреподобни архимандрит Методије игуман Хиландара, са манастирским братством, дочекао је Његово Преосвештенство Епископа ваљевског г. Исихија. Тим поводом изговорио је приступну беседу у част ваљевског архијереја. 

Извор: Хиландар