Type Here to Get Search Results !

Празнично сабрање у манастиру Тресије

 

Дана 7. јула 2024. године, на празник Рођења Светог Јована Претече, Његово Високопреосвештенство Митрополит шумадијски Господин Јован служио је свету Литургију у манастиру Тресије.


Звучни запис беседе


Високопреосвећеном Митрополиту саслуживали су: архимандрит Петар, јеромонах Серафим, протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, јеромонах Јован и протођакон Иван Гашић.

- Јеванђелска наука је највећа наука. Где ћеш већу науку од овога што каже Христос “ Што не желиђ себи немој чинити ни другоме“. Који каже да волимо и непријатеље своје, што значи да подносимо једне друге, да се збијамо у редове Христове, а не да се делимо једни од других. Зато је Христос често узимао оно што је пред светом одбачено, како би показао да место у Царству Божијем подједнако чека сваког човека који искрено показује веру и да има Христа у себи и да сведочи Христа својим животом, без обзира на расу и националну припадност. Господ свима правично суди са љубављу. Када Господ позива прве апостоле, они остављају без икаквог премишљања мреже и полазе за Христом - рекао је у беседи Митрополит Јован. 


Извор: Епархија шумадијска