Type Here to Get Search Results !

Православни календар за школарце

 

Издавачка кућа Московске Патријаршије је недавно објавила је православни школски календар за 2025. годину под називом „Патријарх деци: Волети значи чинити добро другима”.


Овај календар је посвећен теми породице, говори о хришћанској љубави према родитељима и свим ближњима. Календар је намењен деци школског узраста са циљем њиховог упознавања са системом црквених празника и постова. Публикација обухвата молитву Светих оптинских стараца, молитву пре учења, молитву после учења, као и поуку Патријарха московског и све Русије г. Кирила. На последњим страницама публикације, коју је припремило Одељење за дечју књижевност Издавачке куће Московске Патријаршије, налази се распоред часова и додатних активности. Из предговора патријарха Кирила издвајамо:

– Где почиње љубав? Наравно, од маме и тате, од браће и сестара, од баке и деке. Ако имамо љубав у нашим срцима према овим људима онда смо способни за љубав. Љубав је велико, чисто и светло осећање, али оно увек мора бити поткрепљено делима. Заиста бих волео да запамтите све ово. Волети значи чинити добро другима! Желим вам свима мир и љубав – љубав према отаџбини, љубав према родитељима, љубав једни према другима. Желим вам да Божанска светлост, која је дошла у свет Рождеством Христовим, одзвања у вашим срцима снажном вером у Бога и спремношћу да чините добра дела која претварају наше животе у светлост, мир, успех и радост.


Превод са руског приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Rop.ru