Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јован: Човек је сасуд Божји

 

Његово Високопреосвештенство Митрополит шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију са заупокојеном јектенијом у Цркви Светог Саве у селу Сиоковац код Јагодине, у другу суботу по Духовима, 6. јуна 2024. године.


Звучни запис беседе


Високопреосвећеном Митрополиту саслуживали су свештеници беличког намесништва: архијерејски намесник белички протејереј Александар Гајић, јереј Милан Ђорђевић, јереј Милош Тодоровић, јереј Младен Алексић, протођакон Иван Гашић и ђакон Далибор Нићифоровић.

- Огреховљена је наша људска природа. Не губимо наду, веру и знајмо да нас Бог воли и овакве кави јесмо али треба да се освестимо. Бог нас воли и Он је са нама. Бога прво морамо наћи у себи. А како ћемо наћи Бога у себи? Морамо да дозволимо Бога да уђе у нас. Испрљали смо своје срце, а у прљавом сасуду Бог не може да пребива. А човек је сасуд Божији. Зато кажемо благо онима који су чистог срца, они ће Бога видети. Дај да се молимо да нам Господ отвори те духовне очи, онда ћемо другачије гледати себе и другачије гледати на другога - рекао је у беседи Митрополит Јован. 


Извор: Епархија шумадијска