Type Here to Get Search Results !

Епископ Кирило матурантима Гимназије Кантакузина Катарина Бранковић: Гдје год се налазили, Црква је уз вас


Његово Преосвештенство Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички Кирило, администратор Митрополије загребачко-љубљанске у четвртак, 18. јула 2024. године у просторијама Гимназије, приликом додјеле свједочанстава о завршеном испиту државне матуре, сусрео се с ученицима и наставницима Српске православне опште гимназије „Кантакузина-Катарина Бранковић“.


Обраћајући се свршеним матурантима XVI генерације ове образовне установе, епископ Кирило је истакао: „Улазите сада у ново раздобље вашег живота. Нови су изазови пред вама. Гдје год се налазили, Црква је увијек уз вас, а ви увијек бирајте истину, добро и правду. Ако вам се понекад учини да је пречица лакши пут, да носи више користи, будите сигурни да се ради о привременом задовољству које брзо пролази.“

На овој свечаности додијељене су новчане награде породице Вуцелић из Сједињених Америчких Држава за понајбоље матуранте. Награде су тако примили Дамјан М., Анђелија О. и Ведрана М.

У име породице Вуцелић, дугогодишњих пријатеља гимназије, присуствовао је Никола Вуцелић, унук Милојка Вуцелића.

Разредница ове генерације је Јадранка Резић, професорица енглеског језика и социологије. XVI генерацију матураната чинило је 13 дјевојака и 7 момака пред којима су нови изазови уписа на факултете и наставка школовања.


Извор: Митрополија загребачко-љубљанска