Type Here to Get Search Results !

Петровданско сабрање у Бујановцу

На Петровдан, када наша Света Црква прославља два светила Господња, Свете првоврховне апостоле Петра и Павла, дана 12. јула 2024. године, у истоименом храму у Бујановцу, Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит врањски господин Пахомије служио је Свету архијерејску Литургију. Епископу су саслуживали свештенство и монаштво Епархије врањске.


У храму сакупио се присутни народ да прослави оне који благодаћу Духа Светога сејаху плодоносно семе хришћанства по свој васељени и палише кандила вере у многим душама жедним. Оне који су проповедали Радосну вест (Евангелије) онако како то никада нико пре није чинио! Припремивши се постом и молитвом, верно стадо Христово се причестило Светим и Пречистим Тајнама Господа нашега Исуса Христа.

Као и сваке године литургијско сабрање завршено је свечаном литијом кроз Град Бујановац и резањем славског колача и благосиљањем кољива, који је ове године припремио колектив компаније „Јумко“ – филијала у Бујановцу, а за следећу годину изабран је колектив компаније „ЕПС“ - филијала у Бујановцу.


Извор: Епархија врањска