Type Here to Get Search Results !

Јубилеј Светоархангелског храма у Горњем Рибнику


Дана 26. јуна, када наша Света Православна Црква чини молитвени спомен Сабора Светог Архангела Гаврила, Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит крушевачки г. Давид служио је свету Литургију у Горњем Рибнику поводом храмовне славе.


Пре свете Литургије Митрополит је осветио новосаграђени објекат намењен продавници, канцеларији и палионици свећа. Тим поводом, после свете Литургије одликован је ктитор и приложник овог дела.

Литургијска радост увећана је и великим јубилејем који овај храм прославља, двестогодишњицом постојања. Црквена порта била је преиспуњена верним народом са свих страна који су дошли на овај велики и важан догађај.

Високопреосвећеном Митрополиту саслуживало је свештенство и ђаконство из више епархија Наше свете Цркве.

У својој беседи Митрополит је појаснио значај, величину и молитвено заступништво свети Анђела и Арханђела, понајвише светога Архангела Гаврила који је вазда био благовесник речи Божије људима.

Након свете Литургије освештани су славски дарови овогодишњих колачара, затим је уследио културно-уметнички програм поводом јубилеја и на крају трпеза љубави за многобројне верне сабране на ову свечаност.


Извор: Епархија крушевачка