Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јустин богослужио у манастиру Вољавчи

У шесту недељу по Духовима, када наша Црква прославља Свету Марију Магдалину, верни народ сабрао се око свог пастира на Светој Архијерејској Литургији у Манастиру Вољавчи. Архиепископу и Митрополиту жичком г. Јустину су саслуживали јереј Ненад Ивановић, сабрат Цркве Свете Тројице у Краљеву и владичански ђакон Стефан Симић. Лепоти богослужења допринео је протопсалт Иван  Трајковић  уз помоћ верног народа.


У беседи, Митрополит Јустин нас је поучио да Христос није дошао да укаже на последице, већ на узрок греха – губитак благословеног, животворног и спасоносног односа са Извором и Узроком његовог постојања, Живим Богом. Упркос сагрешењу, Бог пројављује апсолутну љубав према људима, догађајем Свога Оваплоћења и враћањем човеку првобитног достојанства. Оснивањем Цркве продужава дело свога домостроја спасења, остављајући народу Божијем да се у њој спасава врлинским животом, пре свега сједињујући се кроз Свете тајне са Богом, и на тај начин исцељујући сваку болест и сваку немоћ.

Након што је певница отпевала Благословен грјадиј во имја Господње велики број деце и присутног народа приступили су Чаши Живота. На самом крају Литургије, предстојатељ Епархије жичке је освештао нови салон и пожелео мати Теодори и сестринству да, уз Божју помоћ, наставе да раде, граде и славе Његово име.

Литургијска радост пренела се и на трпезу љубави коју је уприличила игуманија Теодора са својим сестринством.


Извор: Епархија жичка