Type Here to Get Search Results !

Митрополит Фотије примио у посету начелника Општине Теслић


 Његово Високопреосвештенство митрополит зворничко-тузлански г. Фотије 6. августа је у службеним просторијама Епархије у Бијељини примио начелника општине Теслић, са којим је разговарао о сарадњи Општине Теслић и Српске православне цркве на подручју Теслића и околине.


На састанку је посебна пажња била посвећена пројекту изградње Светосавског дома у порти храма Пресвете Тројице у Теслићу. Изградња Светосавског дома представља значајан корак у јачању духовне и културне повезаности заједнице, као и простор који ће служити за различите активности и сабрања верника.

Састанку је присуствовао и протојереј-ставрофор Миладин Вуковић, архијерејски намесник Теслићки, који је такође подржао иницијативе за јачање веза између Општине и Цркве.

Разговор је протекао у духу разумевања и заједничке посвећености развоју, а договорено је да ће се сарадња наставити и у будућности како би се заједничким снагама остварили зацртани циљеви.

Овај састанак представља важан корак ка јачању партнерства између локалне самоуправе и Цркве, унапређењу инфраструктуре и обогаћивању духовног живота становништва у општини Теслић.

 

Извор: Епархија зворничко-тузланска