Type Here to Get Search Results !

НА МНОГА И БЛАГА ЛЕТА! - Слава хора чија се песма до небеса чује


Данас, 12. августа 2024. лета Господњег, на празник Преподобне и богоносне мајке наше Ангелине Крушедолске, своју славу и двадесет и трећу годишњицу постојања прославља никшићки хор који носи име ове дивне светитељке. Тим поводом доносимо празнични прилог који је у част хора приредио новосадски катихета Бранислав Илић.


Хор је основан љубављу светопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија и поверен на старање проф. Ани Бојић, која до данас са ревношћу и љубављу уметнички руководи хором и веома предано врши ово благословено дело које јој је Господ преко богомудрог митрополита Амфилохија поверио. Хор данас броји преко 150 чланова, а њихово деловање у ове више од две деценије раван је чуду Божјем. Од гора до мора, хор Преподобне мати Ангелине својим појањем увеличава евхаристијска сабрања, прославља Господа и својом милозвучном песмом мисионари и сведочи љубав Васкрслога Христа. Највеће духовне свечаности у Црној Гори незамисливе су без учешћа никшићког хора који својим деловањем наставља пут своје заштитнице Преподобне Ангелине Крушедолске која је поред задужбинарског етоса неговала ревност према Господу и Цркви Његовој. Хор је својом љубављу и песмом много пута до сада увеличавао духовна сабрања, између осталог, тако је целовечерњим концертом на Фестивалу хришћанске културе у Зајечару уградио себе приликом премијерног приказивања првог документарног филма о Светом Василију Острошком.

Хор је добитник многобројних награда и признања, учесник је многобројних духовних свечаности и сабрања широм Српске Православне Цркве, а забележени су и запажени наступи и у другим помесним Црквама. Поред осталих признања, проф. Ана Бојић достојно носи орден Преподобне мати Ангелине који јој је додељен одлуком Његовог Високопреосвештенства Архиепископа сирмијског и Митрополита сремског г. Василија. Промислом Божјим, хор је до сада два пута своју славу прославио у манастиру Крушедолу у окриљу моштију своје заштитнице. 

О чудесном делу и неуморном служењу никшићког хора Преподобне мати Ангелине најбоље сведочи својеврсни летопис који пуне три године водимо на информативно-катихетском порталу "Ризница", а који можете погледати у рубрици ОВДЕ

* * *

Редакција Информативно-катихетског портала "Ризница" свим члановима хора на челу са проф. Аном, честита хорску славу и двадесет и трећу годишњицу постојања, желећи им да на многа и блага лета својим ангелским гласовима прослављају Господа и свете Његове, чинећи тако већ овде и сада на земљи предокус Царства небеског у којем ће се непрестано прослављати име Божје!