Type Here to Get Search Results !

Престони празник на Мирковачкој водици


У петак, 9. августа 2024. године, када Црква слави Светог великомученика Пантелејмона и Светог Климента Охридског, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим началствовао је евхаристијским сабрањем у капели Светог великомученика Пантелејмона у Мирковцима.


Епископу Херувиму саслуживали су протојереј-ставрофор Саша Кузмановић, архијерејски намесник вуковарски, протојереј-ставрофор Зоран Јагодић (Епархија сремска), јереј Срђан Трајковић, парох сремсколазачки и протођакон Војислав Николић.

Светој Литургији присуствовала је госпођа Драгана Јецков, саборска заступница.

Епископ Херувим је у својој беседи говорио о Светом великомученику Пантелејмону као примеру за све хришћане, ”У највећим мукама остао је у вери, при свом крсту, а то је и нама задатак. Ни у једном времену у којем смо живели није било лако сведочити име Христово, сведочити да смо православни Срби. Морамо се чувати, чувати своју веру и традицију, културу и језик. Тако ћемо остати прави потомци Светог Саве и Светог Симеона и свих наших дивних предака – проповедника Јеванђеља Христовог” рекао је Епископ Херувим.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска