Type Here to Get Search Results !

Слава манастира Крепичевац

Празник Успење Пресвете Богородице, у среду 28. августа 2024. године, торжествено је прослављен у манастиру Крепичевац светом архијерејском Литургијом. 


Евхаристијско сабрање предводио је Његово Високопреосвештенство Митрополит тимочки господин Иларион, а саслуживали су му протојереј Дејан Миливојевић, протонамесници Милорад Филиповић и Ристибор Стевић, јереј Милан Милановић и архиђакон Илија, док је ђакон Душан Стојменовић за певницом одговарао на литургијске прозбе. Домаћин славе био је г. Војкан Ристић, а наредне године биће г. Немања Никодић.

Честитајући храмовну славу мештанима Јабланице и призивајући благослов Божји на све присутне вернике, владика је беседио о хришћанској радости која почива на поверењу у Божји промисао и препуштању вољи Његовој. „Ако смо прави хришћани, онда ћемо бити чврсти и непоколебљиви у вери, али и ведрог духа да и оне који су тужни утешимо, да им помогнемо, да их охрабримо и кажемо им да је жив Господ ако је жива вера наша“, поручио је Високопреосвећени владика сабраном народу, те је заблагодарио домаћинима на лепо организованој прослави и гостопримству.

На навечерје Велике Госпојине владика је предводио службу празничног вечерњег богослужења у храму Вазнесења Господњег у зајечарском насељу Котлујевац.


Извор: Епархија тимочка