●О нама


Интернет страница катихете Бранислава Илића, отпочела је са радом на празник Рођења Светог Јована Крститеља, 2016. лета Господњег. Наша интернет страница налази се на списку проверених и званичних интернет страница које су реализоване у оквиру Српске Православне Цркве. У наведеном каталогу сајтова СПЦ ова интернет страница је процењена и препозната као прегледна, савремена и визуелно лепа.
На нашој интернет страници прочитајте:


Поред многобројног катихетског садржаја у виду предавањâемисијâ и поучних текстова, у оквиру ове интернет странице можете да се упознате са важнијим вестима из наше Свете Цркве и осталих помесних цркава

Поред тога, на једном месту можете да прочитате све ауторске текстове катихете Бранислава Илића који су објављени у "Православном мисионару", званичном мисионарском часопису СПЦ за младе, у "Православљу" новинама Српске Патријаршије, као и у другим часописима и на многобројним званичним интернет страницама. На нашој интернет страници доступна су и сва ауторова гостовања у црквеним медијима.

У погледу интернет странице Ризница литургијског богословља и живота посебно истичемо целокупне серијале емисија чији је аутор катихета Бранислав Илић: Светотајинско богословље (радио Беседа) и Богослужбене особености великих празника (радио Беседа)

Доступни су и целокупни серијали емисија других аутора: Косметска кандила (радио Светигора) - аутора Слободанке Грднић, и Жене српских владара (радио Беседа) -  аутора др Катарине Митровић. 


О називу интернет странице

Назив интернет странице на најбољи могући начин објашњавају садржаји који су објављени на њој, јер су обухваћени и сегменти из литургијског богословља (предавања, текстови, емисије...), али садржаји из литургијског живота (вести).

О аутору


Катихета Бранислав Илић је рођен 1992. године у Мајданпеку. Основну школу је завршио у родном граду, а благословом Његовог Преосвештенства, тадашњег Епископа тимочког Јустина (Стефановића), године 2007. уписује се у богословију Светог Саве у Београду, а своје богословског образовање и усавршавање успешно је наставио на Православном богословском Факултету Универзитета у Београду. Благодарећи очинском бригом и љубављу надлежног архијереја, Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Г Илариона (Голубовића), за време студирања био је стипендиста Епархије тимочке. 

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког др Иринеја, од школске 2016/2017. постављен је на службу катихете у Новом Саду. 

Сарадник је радија Беседе Епархије бачке, као и Православља - новина Српске Патријаршије. Стални је аутор и члан уређивачког одбора Православног мисионара - званичног мисионарског гласила Српске Православне Цркве за младе. По благослову главног и одговорног уредника Православног мисионара, у својству члана уређивачког одбора задужен је за односе са медијима по питањима Православног мисионара

Сарадник је информативне службе Епархије тимочке, а повремени сарадник радија Светигора Митрополије црногорско-приморске и интернет портала наведене епархије. 


Аутор је великог броја чланака, текстова и интервијуа, који су објављени како у штампаном облику у горе наведеним званичним часописима СПЦ, тако и на великом броју званичних интернет страница Српске Православне Цркве. Неколико радова из области литургијског богословља објавио је и у часопису Виноград Господњи, листу Епархије бачке. 

Аутор је неколико серијала радијских емисија из области литургијског богословља. 

Уредник је насловне стране интернет портала Поуке.орг, и задужен за вођење званичних сајтова Православља - новина Српске Патријаршије и Православног мисионара - званичног мисионарског гласила Српске Православне Цркве за младе. 


КОНТАКТ:
Коментари