Type Here to Get Search Results !

Слава храма Свете мироносице Марије Магдалине у Роанди


У четвртак 4. августа 2016. лета Господњег, на празник Свете мироносице Марије Магдалине прослављена је слава велелепног храма у Роанди код Свилајнца. Евхаристијским сабрањем началствовао Његово Преосвештенство Епископ пожаревачко-браничевски др Игнатије уз саслужење више свештенослужитеља Богом чуване Епархије браничевске. 





У празничној атмосфери Владика је на малом входу одликовао два највећа добротвора орденима Светог Саве другог степена, а осталим приложницима уручио је грамате у знак благодарности. Након Свете Архијерејске литургије испред храма организован је културно уметнички програм, након чега је уследила трпеза хришћанске љубави у новоподигнутој и комплет опремљеној сали при храму у Роанди.


Надлежни парох, протонамесник Иван Живковић, заблагодарио је Епископу на Архипастирској посети уз жељу да ће Владика чешће посећивати христољубиву литургијску заједницу села Роанда, а посебно сада када ће се у новој сали одржавати и духовна предавања са циљем усрдијег проповедања речи Божје, просветљујући на тај начин народ Божји који је жедан духовне хране, најпре хране са Трпезе Госпоње на Светој литургији, а потом и хране речи Божје. Епископ Игнатије је на крају поучио сабрани народ нагласивши потребу чешћег и активнијег учествовања у литургијском животу Цркве, и сабирања на агапе и духовно дружење, јер по речима Владике Игнатија сваки човек је биће заједнице.


Бранислав Илић, студент
Православног богословског Факултета
у Београду.