Type Here to Get Search Results !

Епископ Јона из Украјинске Православне Цркве у недељу Раслабљеног служио у Горњем Острогу


Његово Преосвештенство Епископ Г. Јона, викар Блажењејшег Митрополита кијевског и све Украјине Г. Онуфрија, началствовао је Светом Литургијом у цркви Ваведења Пресвете Богородице у Горњем манастиру поред моштију Светог Василија Острошког Чудотворца, у четврту недјељу по Васкрсењу Христовом – Раслабљеног, 7. маја, када наша Света Црква молитвено прославља свете Саву Стратилата, Саву Ердељског и Свештеномученика Бранка.




Саслуживали су му архимандрит Флавијан и јеромонах Илија који су са са Преосвећеним Владиком Јоном у братској посјети острошкој светињи и јереј Драгослав Ракић, парох кучко-братоножићки и љеворечки.

Бројно монаштво и вјерни народ који је из разних крајева васељене дошао у острошку светињу молитвено су учествовали, а они који су се постом, молитвом и исповијешћу припремали, примили су Свето Причешће.
Након Свете службе Божије Владика Јона, са којим је у острошку светињу дошла и веће група вјерника из Украјине, благосиљао је вјерни народ, који је потом приступао Моштима Светог Василија Острошког поклањајући им се и цјеливајући их.