Type Here to Get Search Results !

Уведен у дужност нови парох при храму Светих Апостола Петра и Павла у Пачиру


У четврту недељу по Васкрсу, Недељу раслабљеног, када се сећамо чудесног исцељења у бањи Витезди, свету Литургију у Светоапостолском  храму у Пачиру, служио је протонамесник Миодраг Шипка, архијерејски намесник суботичи, уз саслужење презвитера Пере Анђелића.
Након Литургије, протонамесник Миодраг Шипка, је прочитао одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина Иринеја којом за пароха пачирског поставља новорукоположеног презвитера Перу Анђелића. Отац Миодраг је новом пароху пожелио свако добро у пастирком раду и позвао верне да му помогну у његовом богоугодном делу.






Отац Перо је заблагодарио Господу што га је призвао за пастира Своје Свете Цркве и Преосвећеном Епископу Иринеју који му је указао поверење за пастирски рад.

Кратка Биографија

Перо Анђелић је рођен 19. окотобра 1987. године, у Бечеју, од оца Стевана и мајке Марице. Завршио Оновну школу Ђуро Јакшић у Чуругу, а пором уписује Богословију Свети Кирило и Методије у Нишу. Завршио је Основне студије на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду.
У ђаконски чин рукоположен 7. јуна 2015. године, у Световазнесењском храму у Суботици,  руком, блажене успомене, Епископа Јеронима, а у свешенички чин рукоположен на Света три Јерарха у Алмашком храму у Новом Саду, руком Епископа бачког Господина Иринеја.