Type Here to Get Search Results !

ЦЕПИС: Инфо мрежа СПЦ - статистика


Портал ИНФО-МРЕЖЕ Телескопа за регистроване кориснике обезбеđuje низ сервиса намењених прегледу и праћењу података унутар каталога Мреже. 
Приступ архиви је доступан службама СПЦ док су депоновани подаци Мреже доступни јавности преко RSS сервиса на адреси: cepis.spc.rs/TELESKOP/RSS/
ИнфоМРЕЖА је активна од 01.01.2018. године и за 100 дана постојања, каталог Мреже депонује преко 7.500 дактилографких страница (вести), од 33 редакције СПЦ.

Такође, са прикупљеном количином података постоје и релевантни статистички подаци који креирају ширу слику информативне службе СПЦ. На месечном нивоу, учесталост објављивања вести је уравнотежена и статистички, дневно се објави око 40 нових садржаја, а 50% укупних објава пристижу из редакција Информативне службе СПЦ, радија Словољубве и радија Светигора. Одмах затим су учестале објаве радија Беседа и телевизије Храм. У групи незваничних православних медија, портал pouke.org учествује са 10% укупног информативног садржаја.

Посматрајући периоде дана, у интервалу од 11-16 часова се објави 40% информација, а до 22 часа доспе још 40% и тај однос је веома стабилан. Свега 20% вести се објави у периоду до 11 часова.

Приступ порталу је омогућен преко адресе http://cepis.spc.rs/TELESKOP/INFO-SPC-CEPIS.php


Александар Арсенин
Стални стручни сарадник ЦЕПИС-а


Извор:  ЦЕПИС