Type Here to Get Search Results !

Патријарх српски Господин Иринеј на повратку са Косова и Метохије посетио Крушевац


Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј, са више српских владикâ, посетио је Крушевац, на повратку са Косова и Метохије, где је почео Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве, а наставља се у Београду.




– Крушевац је центар Србије, испуњен светосавском традицијом, именован косовским заветом светога цара Лазара, богат  црквама и добрим  људима, вредним српским домаћинима, а лепоте које имамо овде у Србији, нема нико на свету, дуго сам овде био епископ, преко три деценије и никада нисам имао никаквих проблема, само радости, обнову и изградњу храмова и људи – а та се радост овим дочеком у Крушевцу – умножава, рекао је Патријарх српски Сосподин  Иринеј приликом свечаног дочека у Саборном храму светог Ђорђа у Крушевцу.

Дочеку Патријарха, празнику свих Крушевљана – присуствовале су бројне породице са децом, како би поздравили Патријарха и примили благослове духовног оца Српске Православне Цркве.


Свечаном дочеку патријарха у Крушевцу са више српских владикâ, присуствовали су директор БИА и бивши градоначелник Крушевца Братислав Гашић, градоначелница Јасмина Палуровић са сарадницима, представници војске, полиције, политике и јавног живота Града, монаштво и свештенство Епархије крушевачке.

У уметничком програму, са најлепшим српским песмама о Србији и Светој Земљи КиМ – наступио је хор "Свети кнез Лазар" и етно група Епархије крушевачке  "Божури Царева Града".

Радни део редовног заседања Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве, који се наставља у Београду, према благослову патријарха Иринеја, наставак је молитвеног сабрања, које је као и претходних година  одржано у седишту наше Свете Цркве, пред светим моштима српских патријараха – Пећкој Патријаршији.