Type Here to Get Search Results !

Митрополит псковски Тихон одржао форум здравог живота


Лоше навике попут пијења, пушења и узимања дроге доносе много невоља руском народу, па се тако против ширења ових почасти мора борити на најактивнији начин, рекао је Његово Високопреосвештенство митрополит тихонски и порховски Тихон на сверуском форуму „За здрав стил живота“ у Пскову 24. августа, извештава информативна агенција Пскова.


Митрополит Тихон је председавајући  Црквеног савета за заштиту од алкохолних претњи и патријаршијског Савета за културу.

Митрополит је такође напоменуо да ће школе у провинцији Пскова ускоро држати предавања средњошколцима на тему "Основе безбедности живота", кад ће пуштати јединствене видео снимке на друштвеним мрежама, настале на иницијативу митрополита Тихона.

„Они су фасцинантни и занимљиви, тешки су и заиста ужасни, али одражавају стварност. Када их посматрају, људи већ почињу да размишљају о томе да ли јуре овим страшним путем или размишљају и преузимају одговорност за свој живот, живот својих најмилијих, за своју будућу децу “, објаснио је псовски архијереј.

Од оснивања  Црквеног савета за заштиту од претњи алкохола 2009. године, на руској телевизији је снимљено и приказано више од 50 таквих видео записа.

Тродневни форум у Пскову је имао презентације и стручне часове представника образовних, верских, друштвених и научних организација с фокусом на промовисање здравих стилова живота.