Type Here to Get Search Results !

Митрофолиту Онуфрију орден Светог Владимира првог степена


Његово Блаженство митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије прославио је 75. рођендан, док је летос обележио пет година како је на челу Украјинске Православне Цркве. 


Поводом његовог рођендана Сверуски патријарх Кирил одликовао је митрополита Онуфрија орденом Светог благоверног кнеза Владимира Равноапостолног првог степена „за његово многогодишње верно служење Христу и Његовој Цркви“. Овај орден се уручује предстојатељима и јерарсима помесних Православних Цркава и јерарсима и свештенству Руске Православне Цркве за многе године проведене у свештеничкој служби, или у служби у Руској Цркви. Може се уручити и Цркви и јавним личностима у знак вредновања њиховог рада за добро Православља.

У свом поздравном говору Сверуски патријарх истиче да је одлуком Светог Архијерејског Сабора Украјинске Православне Цркве митрополит Онуфрије показан достојним да на своја леђа узме крст првојерашког служења. „У оним тешким годинама искушења украјински народ је нашао у Вама брижног оца, ревносногархипастира, храброг браниоца свештених канона и ватреног ходатаја пред Богом. Мудрим речима и добрим делима предводите Ваше стадо стазом спасења старајући се да буду испуњени духовним познањем и да доносе плодове у сваком добром делу и у расту богопознања (Колошанима 1, 9-10).