Type Here to Get Search Results !

У манастиру Ћелије одржана Светојустиновска академија на којој је поручено: Авино време тек долази!


После Литургијског сабрања у манастиру Ћелије, одржана је Светојустиновска академија чији су беседници били историчар др Милош Ковић и режисер и публициста Драгослав Бокан. 



Ћелијске монахиње су отпојале тропар свог некадашњем духовнику, а данас светитељу – Ави Јустину, док је Марија Обрадовић на фрули одсвирала неколико песама што је посебно разгалило присутне. 

Академију је водио јереј Игор Илић, а на крају исте се обратио Епископ бачки Иринеј који је похвалио учеснике, назвавши их својим пријатељима и оцењујући њихова излагања као аутентична сведочанства инспирисана православним духом. Историчар Милош Ковић је беседио на тему: „Свети Јустин Ћелијски – наш савременик“, назвавши Аву притом и путовођом наше будућности. 

Богочовека Христа сматрати за највећу вредност и волети га више од свега. Увек се приволети царству Небеском, а не земаљском“, закључио је Ковић, позивајући окупљене да се угледају на Светог Јустина чије време тек долази. 

Драгослав Бокан је у свом излагању истакао да су Свети Николај и Свети Јустин две душе у једном богословском телу и светосављу, а да се између ћелијске цркве и Авине келије налази главни штаб неформалне обнове српске православне душе.

Повезан садржај: