Type Here to Get Search Results !

Патријарх Порфирије посетио Високе Дечане

 

На крају прва три дана Великог поста, која је молитвено провео у свом духовном седишту, манастиру Пећкој патријаршији, Његова светост Патријарх српски г. Порфирије посетио је јуче, 17. марта, манастир Високи Дечани, где се помолио пред моштима Св. Краља Стефана Дечанског. Посету Свјатјешег Патријарха Порфирија, архимандрит Сава (Јањић), игуман дечански, оценио је као велико је охрабрење за братство ове свештене обитељи и наш народ.


Отац Сава је на свом Фејсбук профилу подсетио да је у овој светињи 1985. године садашњи Патријарх српски примио монашки чин од свог духовног оца, садашњег Епископа бачког Иринеја, тада професора Призренске богословије.

“Његовој светости Патријарху Порфирију пренео сам са братијом поздраве нашег Епископа Теодосија, који је након вишедневног лечења отпуштен из болнице у Београду и упућен на опоравак. Господ да молитвама Св. Краља укрепи нашег Патријарха на духовном кормилу наше Светосавске Цркве и подари му многа и блага љета”, поручио је игуман дечански о. Сава.

Претходно је Његова светост Патријарх српски г. Порфирије служио Литургију пређеосвећених дарова у манастиру Пећкој патријаршији, а након тога помен својим светим претходницима архиепископима и патријарсима српским и пострадалима у Мартовог погрому 2004. године.


Извор: Фејсбук профил о. Саве (Јањића)