Type Here to Get Search Results !

Презвитер Дејан Трипковић о Великом посту: Пост нам је потребнији него икада!


Услед неповољне здравствене ситуације проузроковане вирусом корона и забране окупљања у Ваљеву, циклус трибина „Православље и млади“ наставља се путем интернета уз сарадњу са локалном ТВ „Марш“ и радијом „Источник“ Епархије ваљевске, а у организацији ЦО Ваљево – Храма Васкрсења Христовог. 


Уредник трибина које се пуних дванаест година реализују, јереј Дејан Трипковић, каже да ће на овај начин Црква наставити да шири реч Божју прожету љубављу и утехом. Велики или Васкршњи пост тема је нове емисије у којој отац Дејан Трипковић истиче да је ово најважнији посни период у току године, у којем доминира покајни карактер. „Покајање и исповест су подједнако важни за Свету Литургију и причешће. 

Циљ хришћанског живота треба да буде Литургија, а као круна исте свето причешће“, каже отац Дејан који даље подвлачи да је Црква извор живота те да треба стално да се причешћујемо. Уредник трибина закључује да нам је пост данас више него икад потребан, посебно због многобројних искушења и проблема проузрокованих актуелном пандемијом. 

О овоме, али и о осталим важним темама за Велики пост у новом издању циклуса трибина „Православље и млади“ говори јереј Дејан Трипковић, парох Храма Васкрсења Христовог, духовник у КПЗ за малолетнике Ваљево и уредник поменутих трибина. Овај разговор можете погледати и послушати на јутјуб каналима: радија „Источник“, Храма Васкрсења Христовог и ТВ „Марш“.


Извор: Радио Источник