Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Ми ћемо састрадавати са Господом и биће нам тешко због тога


Дана 25. априла 2021. године, на празник Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим, Његово Преосвештенство Епископ жички, Г.Г. Јустин началствовао је евхаристијским сабрањем у Храму Светих апостола Петра и Павла у Цветкама.


Његовом Преосвештенству саслуживали су: архимандрит Сава (Илић), архијерејски намесник жички протојереј-ставрофор Ненад Илић, протојереј Иван Терзић, протонамесник Обрад Стевановић и протођакон Александар Грујовић.

Овом приликом, Епископ Јустин, рукоположио је Јована Стевановића, из села Љутовница, у чин ђакона.

Епископ жички одржао је и пригодну беседу у којој је говорио о значају празника Цвети, подсећајући нас на долазеће дане Страсне седмице који имају суштинску важност за сваког хришћанина: „Господ Бог, Спаситељ наш, на шест дана до Пасхе, улази у Јерусалим и ту ће се са Њим дешавати све оно што је на корист и спасење душа наших. Он иде да страда добровољно за нас, да пролије пречасну Крв и од сутра у Цркви Божијој, читаћемо и слушаћемо Писмо и певања која ће описивати Страдање Господа нашега.

Ми ћемо састрадавати са Њим и биће нам тешко због тога. Ипак,  многи људи који су у то време викали „Осана на висинама, благословен који долази у име Господње“, већ сутра викали су: „Распни Га, распни!“ Ето то је ум људски! Одушеви се некада лако, а већ након неколико дана мења своје мишљење и све вредности које је до тада имао. Он је спреман да остави веру у замену за нешто ново, примамљивије, занимљивије, шареније, зато што живи у свету који има своје законитости које привлаче и које освајају оне који неће Христа.“

На крају беседе, Епископ Јустин се захвалио свим присутним верницима који су узели учешћа у заједничарењу, а уз то је изразио радост због великог присуства деце која су заједно са свима вернима увеличала славље својим присуством.


Извор: Епархија жичка