Type Here to Get Search Results !

Презвитер Александар Филиповић: Само Господ Христос нам даје непролазну радост!


Сусрет Господа Христа са женом Самарјанком збива се крај извора Јаковљевог да би се указало на воду, као оно што нам даје телесно окрепљење, и „воду живу“, коју Господ даје за вечност, рекао је свештеник Александар Филиповић, свештенослужитељ при Храму Светог Нектарија Егинског, тумачећи причу о жени Самарјанки, коју нам доноси Свето јеванђеље по Јовану, зачало 12.


 Човечја душа се не задовољава само конзумирањем овоземаљске хране, макар била и најбоља по критеријумима стручњака за кулинарство. Та храна не пружа душевни мир, не даје непролазну радост и трајну срећу. То нам даје само Господ Христос Својом божанском науком у вери, љубави, истини и правди, истакао је отац Александар Филиповић. 

Господ Христос долази да спасе целокупан људски род, даје му Царство небеско и нуди да учествује у вечности. Потребно је да се подсетимо да је свако од нас дужан да се стара о својој души и свом спасењу, да имамо на уму час доласка пред лице Божје и да се том тренутку радујемо, закључио је отац Александар Филиповић.


Извор: Радио Источник