Type Here to Get Search Results !

Саопштење за јавност о обављеном инспекцијском надзору у Цетињском манастиру


Одсјек за инспекцију за заштиту културних добара и културне баштине Управе за инспекцијске послове Црне Горе извршили су инспекцијски преглед у Цетињском манастиру поводом адаптације санитарног чвора, који је на том мјесту направљен према ревидованом и одобреном пројекту Републичког завода за заштиту споменика културе од 15. јуна 1984. године. Представник Митрополије је изјавио да није био упознат да је потребно обратити се Управи за заштиту културних добара ради редовног одржавања санитарног чвора.


Инспекција је наложила Митрополији, односно Цетињском манастиру, да поднесе захтјев за издавање конзерваторских услова Управи за заштиту културних добара и да о томе у року од три дана обавијести надлежну инспекцију.

У конкретном случају се, дакле, није радило нити је постајала намјера било какве девастације простора Цетињског манастира, већ се Митрополија и Управа Цетињског манастира непрестано труде на његовом одржавању и очувању.

Не видимо разлога да овај догађај изазива било какву узнемиреност у јавности, особито имајући у виду чињеницу да ће добити свој институционални епилог у складу са законом.


Извор: Митрополија црногорско-приморска