Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Наше време је безвремено, јер сваки који то жели може да узлети, да буде са Господом

 

У шесту недељу по Духовима 1. августа 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Г. Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Саве у Краљеву. Његовом Преосвештенству саслуживали су:  архимандрит Дамјан (Цветковић), протонамесник Дејан Марковић, протонамесник Александар Јевтић, протонамесник Новица Благојевић, јереј Александар Грујовић и ђакон Стефан Милошевски, док је певницу водио протопсалт Иван Трајковић.

У ову недељу наша Света Црква молитвено се сећа Светих Отаца шест Васељенских сабора, који су бранили истине наше вере од различитих псеудохришћанских учења, тј. јереси. Владика је, у складу са тим, беседио о правилном исповедању вере као нашем највећем богатству. Земља и њена богатства нису наше назначење. Време овоземаљског живота требало би да искористимо за задобијање Царства Небескога, да се непрестано враћамо нашој истинској отаџбини. ,,Иако смо као људи слаби и ограничени телом и временом, за нас који живимо по Христовим заповестима то време не постоји: наше време је безвремено, јер сваки који то жели може да узлети, да буде са Господом, да постане непролазан,“ рекао је Владика.

У наставку Свете Архијерејске Литургије, уследило је причешћивање Светим Телом и Крвљу Христовом. Уследила је трпеза љубави током које је у пријатној атмосфери  Владика Јустин присутнима упутио важне поуке везане за хришћански живот.


Извор: Епархија жичка