Type Here to Get Search Results !

Епископ Силуан: Као хришћани смо позвани да рађамо новог човека у нама, који нас неће одвајати од Богочовека


У 16. недељу по Духовима, на дан када Света Црква празнује и Светог мученика Калистрата, Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Великомученика Георгија, у Кабрамати, служио је Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски Г. Силуан.


Епископу су саслуживали протонамесник Горан Ћећез, протођакон Петар Мракић и архимандрит Петар, Архијерејски заменик. Певницу је водио старешина Саборног храма, Високопречасни протојереј-ставрофор Ђуро Ђурђевић. 

Епископ је и беседио на тему о којој нам говори читање из Јеванђеља: о талантима и располагању талантима које смо добили као благослов од Господа не само на своје добро него да их утрошимо и на добро и других људи. Епископ је подсетио и на највећу трагедију: ону када те таленте закопавамо у земљу бринући се пролазном и ништавном, о овоземаљском. Умножимо таланте на добро своје и добро других и задобијмо Христа у свом животу и његов Богочовечански лик као узор и циљ. У таквој истини треба живети и нећемо никада бити сами, насупрот онима који немају Христа, који су утамничени и закопани као они таланти у земљи.

Ми као хришћани смо позвани да рађамо новог човека у нама, који нас неће одвајати од Богочовека. Радујмо се у Господу јер ово мало мука које су нам дате, дате су нам да се уплакани вратимо Христу, да се молимо за оне који пате, да се вратимо путу спасења и спремности да видимо Небо и Царство: Оца и Сина и Светога Духа. 

Амин, Боже дај!


Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска