Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије: Волимо истом љубављу и вернике и невернике!

 Ангио сала више година је драгоцен ресурс Опште болнице Ваљево у лечењу кардиоваскуларних болести, које су нажалост веома заступљене на територији коју покрива ова установа, а и шире. Како би се на овај огранак болнице и све који у њему раде излила благодат Божја, Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије данас је осветио просторије, уз саслуживање свог заменика протонамесника Филипа Јаковљевића и игумана манастира Меркшинац јеромонаха Серафима (Ковачевића), а уз молитвено учешће директорке Опште болнице др Бранке Антић, лекара и медицинског особља.


Благодаћу Божјом и живимо и постојимо. Бог је тај који допушта да се разболимо. Са нама је и кад нам је добро и када клонемо. Блажен је онај који верује у то, уме и може да се обрати за помоћ. Тај ће осећати присуство деснице Вишњега и знаће да све што чинимо – чинимо у славу Божју, рекао је Владика Исихије након освећења.

Нека Бог благослови све вас и нека буде благословена служба у овој изузетно важној просторији и да се сви заједно трудимо за спасење. Није важно да ли човек верује у Бога. Свако има свој призив и слободу и не треба да се жалости ако други верују и изражавају своју веру ношењем крста и поштовањем икона. Наша вера не треба да нас одваја од других. Напротив! Треба да нас приближава другима били они верници или неверници. Да попут Господа Христа једном истом љубављу волимо и вернике и невернике – поручио је Владика Исихије приликом освећења ангио сале и благосиљања лекара и медицинских радника, који се у њој боре за спасавање живота људи.

Молитву за Хипократове прегаоце Владика Исихије заокружио је даривањем иконе Пресвете Богородице, коју је у име запослених примила др Бранка Антић, директорка Опште болнице Ваљево.


Извор: Епархија ваљевска