Type Here to Get Search Results !

Епископ Герасим: Хришћанство је вера Крста


У недељу 27. по Духовима његово преосвештенство епископ горњокарловачки г. Герасим служио је Свету Архијерејску литургију у Карловцу. Света Архијерејска литургија је служена у црквеноопштинској сали услед немогућности гријања саборног храма Св. Николаја Мирликијског. Началствујућем епископу су саслуживали протопрезвитер-ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић, презвитер Саша Лончина и протођакон Небојша Анђић.


Након завршене литургије епископ Герасим се обратио вјерном народу тумачећи данашње зачало јеванђеља те нагласио да је хришћанство вјера Крста, а да права вјера у Христа представља истрајно самоодрицање и стално усавршавање. Говорећи о оним људима из јеванђељске приче који бјеху позвани на вечеру, а не дођоше из разних разлога, епископ објашњава да наша заједница са Богом управо јесте заједница са Оцем и сином Његовим Исусом Христом. У овој заједници живота са Богом у Хрису Исусу и Духу Светоме, хришћанин налази надокнаду за одрицање од свих пролазних и временских задовољстава.

По свршетку бесједе Епископ Герасим је честитао празник материца свим мајкама и пожелио свима да у миру и благостању дочекамо Рођење Христово.


Извор: Епархија горњокарловачка