Type Here to Get Search Results !

75 година Грачанице у Виндзору


Српска православна заједница окупљена око виндзорске Грачанице 29. децембра 2021. године прославила је 75 година свога постојања. На саму годишњицу служен је парастос свим свештенослужитељима, утемељивачима, ктиторима, приложницима, добротворима и парохијанима Грачанице.


-Испуњен радошћу у срцу обраћам вам се, честитајући вам велики јубилеј, седамдесет и пету годишњицу постојања Српске православне заједнице око виндзорске Грачанице. Заједно са нама, драга браћо и сестре, овом јубилеју цркве Грачанице, која је заправо израз ваше верности Светосавској Цркви, радују се и сви Свети мученици косовско-метохијски и сви свети из рода нашега које је Бог као свете прославио и због тога што су се они определили баш за Православну Цркву и веру, православну културу и цивилизацију, и то у часу када се чинило да је она поражена и нестаје са историјске сцене. 

Радују се данас и они наши преци који су с љубављу према Богу градили овај дивни храм, а градећи њега, градили су живу Цркву Христову, с надом да ће будућа поколења, као жива Црква, поносно преносити веру својих предака. Потрудили смо се да поделимо лепе успомене на почетке заједнице, као и неке сачуване детаље из живота и развоја заједнице на нашој званичној фејсбук страници (Опширније: https://www.facebook.com/gracanicawindsor).