Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор Обрен Јовановић о блаженопочившем митрополиту Амфилохију: Литургија и молитва били су његов живот


Протопрезвитер-ставрофор Обрен Јовановић, некадашњи секретар Митрополије црногорско-приморске, а садашњи архијерејски намесник херцегновски, говорио је у другом издању емисије Портрети на таласима Радија Глас, о блажене успомене митрополиту црногорско-приморском Амфилохију (Радовићу).


Звучни запис разговора


Прота Обрен је говорио о животу блаженопочившег Митрополита, његовој непоновљивој личности, која је и за његова живота, али и након његове земаљске кончине била сведочење љубави, истине и храбрости.

Посебно значајан део ове емисије представља лично сведочанство оца Обрена о свом духовном оцу и мање познатим детаљима из његовог живота. 

* * *

На нашој интернет страници доступна је рубрика "У спомен на блаженопочившег митрополита Амфилохија" у којој се налази преко 150. објављених прилога о незаборавном митрополиту Амфилохију. Наведени разговор са архијерејским намесником херцегновским биће доступан у овој рубрици коју можете посетити ОВДЕ


Извор: Радио Глас