Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије: Христово васкрсење је и наше васкрсење и обновљење


Митрополит црногорско-приморски г Јоаникије служио је у суботу, 9. априла Свету архијерејску литургију у цркви Светог Николе у Улцињу, уз саслужење јеромонаха Андреја (Сајца), протојереја-ставрофора Слободана Зековића, протојереја Јована Пламенца, јереја Николе Радовића, јереја Братољуба Радовића и јерођакона Сионија (Зорића).


Звучни запис беседе


Ако будемо заједно са Христом у тренуцима Његовога страдања, онда ће нас Господ удотојити да будемо заједно са Њиме у моменту Његовога васкрсења, рекао је у литургијској проповиједи Митрополит црногорско-приморски.

“Христово васкрсење је и наше васкрсење и обновљење. Његова побједа нд смрћу је и наша побједа зато што нас Он као спаситељ чини саучесницима Његове побједе и Његове вјечне славе”, рекао је он.

Додао је да је празник васкрсења Христовога велико обновљење и наше вјере и наше љубави међусобне.

“Јер, Господ излива своју љубав преко свога крста, а посебно у дане васкрсења Његовога на свој народ. Тиме се обнавља и наше заједништво, јер кад се испунимо Божје љубави, онда смо ближи и Богу и ближњима својим. Кад смо са Богом заједно, онда смо и са својим ближњима, и њих прихватамо као своју браћу, као своје најрођеније”, објаснио је Митрополит Јоаникије.

Владика је нагласио да је највећа ствар поправити своје мисли, своја осјећања, своје срце.

“Да пође то добро од нашега срца. А чим се умножава добро у нашем срцу и у нашој заједници, почевши од породице па онда и шире, онда се то добро распростире на цио свијет.. Један човјек, кад је прави човјек, благо је цијелога свијета и добро и благослов цијеломе свијету”, поручио је Митрополит Јоаникије.


Извор: Митрополија црногорско-приморска