Type Here to Get Search Results !

Епископ Пахомије: Свети апостоли Вартоломеј и Варнава - ватрени проповедници


У петак 24.јуна 2022.године, када наша Света Црква прославља Свете апостоле Вартоломеја и Варнаву, Његово преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије служио је Свету архијерејску Литургију у цркви Светог Николаја Чудотворца, у селу Клиновац, општина Бујановац. Епископу су саслуживали игуман манастира Преп. Прохора Пчињског архимандрит Методије (Марковић), протојереј-ставрофор Новица Николић, протојереј Дејан Ћитић и ђакон Александар Николић.


Након прочитаног одељка из Јеванђеља, поучном и укрепљујућом беседом обратио се архимандрит Методије (Марковић).

На крају Литургије, Епископ Пахомије је извршио чин благосиљања славских дарова и резање славских колача, које су за ову прилику припремили овогодишњи домаћини славе господин Горан Арсић и господин Срђан Арсовски из Клиновца, као и парохијани који овај празник славе као своју славу.

Након тога, Епископ Пахомије се беседом обратио клиру и верном народу, говорећи о ватреној апостолској ревности ове двојице Светих апостола, напомињући да требамо да им подражавамо и живимо по науци, коју су они благодаћу Духа Светога проповедали и исповедали, као што су негда наши преци чинили, па тако сада и ми требамо да чинимо.

После завршетка Литургије, организована је трпеза љубави, коју су за ову прилику припремили овогодишњи домаћини славе и парохијани клиновачке парохије.


Извор: Епархија врањска