Type Here to Get Search Results !

Епископ Кирило посетио Цетињски манастир


На празник Светог пророка Амоса, Светог великомученика Кнеза Лазара Косовског и свих Светих мученика српских – Видовдан, у уторак 28. јуна 2022. године, Његово Преосвештенство епископ буеносајреско јужно-централно амерички г. Кирило, посјетио је Цетињски манастир у пратњи г. Веселина Вање Драшковића, члана Управног одбора Шаховског савеза Црне Горе и почасног председника Европске шаховске уније и Александра Вујовића, професора Цетињске богословије и монахиња из манастира Светог Апостола и Јеванђелиста Луке из Жупе Никшићке из Епархије будимљанско-никшићке.


Владика Кирило се поклонио и цјеливао мошти Светог Петра Цетињског Чудотворца и миротворца, десној руци Светог Јована Крститеља и Претече Господњег и дијелу Часног и Животворног Крста Господњег и осталим светињама које се налазе у Цетињском манастиру.

После молитве пред светим моштима Светог Петра Цетињског, Владика Кирило је са гостима, обишао и богату манастирску ризницу, а потом био угошћен љубављу и гостопримством игумана манастира протосинђела Пајсија и братије.


Проф. Александар Вујовић


Извор: Радио Светигора