Type Here to Get Search Results !

Протођакон Драган Стаменковић: Ако човек носи Бога у срцу, ни једна рана није на смрт, већ на спасење

Гост новог издања емисије "Врлинослов" на Телевизији Храм, Архиепископије београдско-карловачке, био је протођакон Драган Стаменковић из Епархије нишке. У емисији аутора и водитеља г. Слободана Стојковића, ђакон Драган је говорио о аномалијама родитељске љубави.

Повезан садржај:

Протођакон Драган Стаменковић у емисији "Врлинослов": Господ нас познаје још од утробе матере наше


„Родити децу – дело је природе, али образовати их и васпитати – дело је ума и воље.“ Питање васпитања и образовања младог човека неизоставно се дотиче породице и свих односа који у њој постоје. Родитељство, као стуб на коме породица почива, представља један од тих темељних односа коме се, будући да је веома сложен, може прићи са више страна. Бити родитељ значи живети и делати одговорно и са пажњом, припремати младо и незрело биће за живот у овом свету, учити га школи живота – тој науци тежој од свих других. Родитељ није родитељ ако није и руководитељ, ако није онај који води, усмерава, сведочи и животом и речју која је жива и делотворна само када је потврђена делом. Велики светогорски духовник, старац Пајсије, говорио је да светост родитеља чува децу, и заиста, добар пример вреди више од стотине изговорених речи.

О аномалијама родитељске љубави у новом издању емисије "Врлинослов" говорио је протођакон Драган Стаменковић. Говорећи о овој важној теми која у нашем времену заокупља пажњу многих јер смо сведоци многобројних примера присуства девијација у васпитању, протођакон је, поред осталог, рекао: У ком правцу ће ићи васпитање детета конкретно зависи од идентитета љубави коју добија од родитеља. Уколико љубави нема, неће се развити базично осећање личне вредности, а са друге стране, то дете ће читавог живота тражити ту љубав уместо да развија све потенцијале које му је дао Бог.