Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион освештао крстове за нови храму у Милошеву


Дана 21. јуна 2022. године, обављено је освећење крсних знамења храма Св. Василија Острошког у Милошеву код Неготина, којем је началствовао Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион, уз саслужење игумана манастира Буково архимандрита Козме, свештеника намесништва неготинског – протонамесника Марјана  Керчуља, протонамесника Марка Пајчина и јереја Марка Јокановића, и архиђакона  Илије (Јовановића).


Молитвеном сабрању и чину освећења крстова, дара благочестивих породица Петровић и Недељковић из Милошева, присуствовали су представници локалне самоуправе, мештани Милошева и њихови гости, који су срдачно дочекали свог Архипастира не скривајући радост што су имали прилику да учествују у овом догађају. Након освећења крстова, Његово Преосвештенство г. Иларион се обратио присутнима и у духу долазећих празника нагласио значај крста и још већи значај Онога ко га је носио за нас и на њему био распет, пружајући свесрдну подршку даљим радовима на изградњи храма, уз истицање да је исти  једини у Епархији тимочкој посвећен Св. Василију Острошком Чудотворцу.

После чина освећења, присутном клиру, члановима локалне црквене управе и гостима, приређено је послужење током ког су дате смернице за наставак радова, а благословом Епископа освештани крстови ће већ наредног дана бити постављени на цркви.


Извор: Епархија тимочка