Type Here to Get Search Results !

Слава манастира Раковица; богослужио Епископ Јустин


Епископ хвостански и изабрани западноевропски г. Јустин је на празник Рођења Пресвете Богородице - Малу Госпојину, 21. септембра 2022. године, служио свету архијерејску Литургију у манастиру Раковица, а потом парастос патријарсима Димитрију и Павлу, извештава Радио Слово љубве


Звучни запис беседе


Епископу Јустину саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке. Са благословом Владике Јустина, након прочитаног јеванђелског зачала произнео је беседу презвитер Бранислав Јоцић.

Владика Јустин је у беседи подсетио да је у овој светој обитељи пре годину дана служио своју прву архијерејску Литургију као новохиротонисани епископ. „Ево сада служим једну од последњих у својству викарних епископа, јер ме Црква шаље на ново послушање, у Западну Европу, да тамо управљам епархијом и драго ми је што као прошле године, дошавши овде, узео сам благослов од наших светих патријараха Павла и Димитрија“, казао је Епископ Јустин.

Овом приликом је Владика Јустин у порти манастира свечано отворио 12. Међународни сабор духовне поезије, који приређује Књижевно друштво Раковица.