Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Господ је истинска мера свега


Дана 31. августа ове године, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница на празник Светих мученика Флора и Лавра, као и светог Јована Рилског.


Звучни запис беседе


Преосвећеном епископу су саслуживали протопрезвитер Саша Антонијевић и презвитер Милош Ђурић као и протођакон Иван Гашић, док су за певницом појали протојереј Драгослав Милован и г. Александар Савковић.

У својој надахнутој архипастирској беседи владика Јован је духовно укрепио окупљене вернике поучавајући их између осталог о мудрости хришћанског живота: Кад је Бог у чистом срцу, онда човек чисто мисли, он чисто размишља, у њега нема прљавштине. Ђаво човеку представља лажне вредности и наговара га да је човек врховни законодавац. Да је човек мера свих бића и ствари на свету. Својим лукавством, да би га обмануо, хоће да убеди човека управо да је ђаво Бог. Зато Господ и каже у Јеванђељу кад дође по други пут, хоће ли наћи вере? Зато што ће ђаво пред други Христов долазак, све своје снаге и силе и лукавства да употреби, јер он зна да ће зло бити побеђено. Он зна да ће он бити побеђен. Али ће зато бити победници и они који верују у Христа, који су живели христом, они који су знали да се обуку у то свеоружије Божије.


Извор: Епархија шумадијска