Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Светлост уводи човека у тајну живота


Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светога Саве у крагујевачком насељу Аеродром. Преосвећеном су саслуживали: протонамесник Бранислав Матић, протонамесник Немања Младеновић и ђакон Александар Ђорђевић.


Звучни запис беседе


По прочитаном Јеванђељу, Преосвећени се обратио верном народу истакавши да је Свети Стефан Штиљановић светлио светлошћу Христовом и животом.

-Када се човек труди да има чисте мисли и осећања, и светла дела, тада и моћ Христова у њему дејствује. Хоћеш да одагнаш таму, осветли се светлошћу Христовом. А ми се осветљујемо светим тајнама и врлинама, светом тајном покајања и причешћа. Ми причешћем усељавамо Бога у себи. Буди Христов и хришћанин на делу, а хришћанин је Христос у човеку. Само идући за Христом човек види себе. У правом смислу онакав какав јесте, у истини сагледа себе какав јесте. И он тада неће величати себе када види да није све чисто у њему, да није све светло у њему. Светлост уводи човека у тајну живота, рекао је Епископ Јован у беседи.


Извор: Епархија шумадијска