Type Here to Get Search Results !

Хуманитарна помоћ Украјини из Чешке, Пољске и Румуније

Канонска Украјинска православна црква Московске патријаршије наставља да прима неопходну хуманитарну помоћ од своје православне браће у другим земљама, која ће бити подељена напаћеним и онима којима је потребна помоћ широм Украјине.


Недавно је Његово Високопреосвештенство митрополит запорошки Лука био у могућности да донира медицинску опрему Запорошкој дечјој болници, купљену прилозима чешких православних пријатеља и Украјинаца који тамо живе, саопштавају из Запорошке епархије.

Митрополит Лука је прокоментарисао: Ако некоме у нашој близини треба помоћ, увек ће се наћи брижни људи који су спремни да је пруже. Господ разуме колико је тешко нашим чедима данас и чини све да им олакша бреме патње. Жели да се никада не разболе и да увек буду радосни. И такав живот ће сигурно доћи. У нашој је моћи да приближимо такав живот, ако, наравно, свако од нас почне да испуњава једну једину Христову заповест – заповест љубави.

Раније овог месеца митрополит Лука је поклонио и опрему купљену прилозима српских православних верника.

У централноукрајинску Кременчушку епархију хуманитарна помоћ стигла је и из Чешке и из Пољске, саопштавају из епархије. Прикупљено је око 660 фунти помоћи, која садржи одећу и обућу за децу и одрасле, храну, средства за хигијену и кућну хемију, као и водоотпорне вреће за спавање и топли доњи веш за војнике.

А у западној Епархији ровњанској хуманитарна помоћ је примљена од Румунске православне цркве — пета таква пошиљка од Румуна — која садржи храну и средства за хигијену што ће бити подељено  породицама палих бораца.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com