Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Свештеничка породица треба бити темељ


У Недељу 21. по Духовима, 6. новембра 2022. године, када Црква слави Светог мученика Арету, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је свету архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Сремским Лазама.


Епископу Херувиму саслуживали су протојереј-ставрофор Саша Кузмановић, архијрејски намесник вуковарски, протонамесник Драгослав Шалајић, парох маркушички, јереј Срђан Трајковић, парох сремсколазачки и ђакон Војислав Николић, ђакон придворне капеле Светог првомученика и архиђакона Стефана у Даљу.

-Породица је најблагословенија заједница која треба да се утелови у ову велику Литургијски заједницу. Нажалост, сви смо изложени томе и до нас стижу вести о разарању породичног дома. Међу нама свештеницима, нажалост, влада исти тренд. Све је ово на нашу велику тугу, на велику жалост. Свештеничка породица треба бити темељ, треба бити узор како треба да се живи унутар Цркве Божије. Ђаво никада не мирује и буши и ствара немир где је човек најслабији. Требамо се трудити, сви заједно, да чувамо лепоту дома испуњеног љубављу, испуњеног децом. Тамо где се Христос усели, тамо је и благослов Божији, рекао је Епископ Херувим у беседи. 


Извор: Епархија осечкопољска и барањска