Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Мудрости нема без страха Божјег


Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је на дана Светог архангела Михаила и свих небеских сила бестелесних богослужио у Аранђеловцу у храму Светих апостола Петра и Павла.


Звучни запис беседе


Његовом Преосвештенству су саслуживали: Архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протојереј Слободан Раковић, протонамесник Александар Миловановић, јереј Немања Искић, протођакон Иван Гашић и ђакон Александар Бабић.

Свету Литургију су својим појањем увеличали појци Богословије „Светог Јована Залтоустог“ из Крагујевца уз вођство јерођакона Василија (Старовлаха).

- Онај који живи у вери по Богу, тај је мудар. Онај који има врлине хришћанске, који има љубав, смирење, који живи у хришћанском врлинама, то је мудрост, а мудрост је да очувам своје достојанство као човек, јер сваки од нас поседује своје достојанство, јер смо ми слика и прилика Божија, тако нас је Бог створио, то је мудрост да се сачувамо од зла, од гордости, да се сачувамо од свега онога што прља мој Божански лик у мени и што ми прља мој људски лик, то је мудрост, а мудрости нема без страха Божијега, не да се ми плашимо Бога, него да осећам страх да се не огрешим од Бога јер је Бог љубав, рекао је Епископ Јован. 


Извор: Епархија шумадијска