Type Here to Get Search Results !

Епископ Григорије: Без ближњих нам нема праве љубави према Богу

 У недјељу 22. по Духовима Епископ Диселдорфа и Њемачке боравио је у канонској посјети Црквеној општини Хамбург. Света архијерејска Литургија служена је у храму Светога архангела Михаила, началствовањем Епископа Григорија а уз саслужење свештенства храма и молитвеним учешћем вјерног народа парохије. 


Након богослужења у црквеној сали одржан је разговор Владике Григорија са окупљеним народом на разне теме из хришћанског и друштвеног живота данашњег човјека. За све присутне припремљена је богата трпеза љубави.

-Каже једна пословица како можеш за новац да купиш кућу али не можеш дом, можеш за новац да купиш кревет али не можеш сан, даље можемо сами наставити са набрајањем и рећи можеш за новац да купиш пријатеље али то ће бити лажни пријатељи, чак ће ти бити подмукли непријатељи. Зато је новац нешто што није толико битно. Замислите да је несрећни богаташ само двапут дао хране Лазару можда би га то спасило као она главица лука о којој је писао Достојевски. Браћо и сестре, овдје смо да се томе научимо а та наука није лака и тешко се у животу примјењује. Зато смо увијек и изнова на овој Светој Литургији да се молимо и да се подсјећамо на двије стварности, на Бога пред чијим лицем стојимо и ближњих поред којих стојимо, ма какви они да су, убоги, кљасти, болесни, сиромашни, суморни али без њих нам нема спасења. Амин Боже, да се томе данас научимо, рекао је Епископ Григорије у беседи. 


Извор: Епархија диселдорфска и немачка