Type Here to Get Search Results !

Торжествено сабрање у сиднејском предграђу Ливерпул


У 25. недељу по Духовима, на празник Ваведење Пресвете Богородице, Владика Силуан је саслуживао Свету Архијерејску Литургију са Митрополитом преспанско-пелагонијским Македонске Православне Цркве Г. Петром, у храму Свете Пречисте у сиднејском предграђу Ливерпул.


Владикама је саслуживало свештенство, свештеномонаштво и свештенођаконство двају сестринских Цркава. Епископима су прислуживали ипђакони и чтечеви, уз благољепо појање храмовне певнице. 

На тему празника надахнуто је беседио Митрополит Петар изражавајући захвалност Богу и Пречистој Богородици на данашњем дану у коме се браћа сусрећу и заједно саучествују у благодети Евхаристије. 

По Заамвоној молитви освештано је и благословено славско знамење, а по отпусту Владика Петар је срдачно поздравио Епископа Силуана, изразивши благодарност на његовој братској љубави и посети, уручујући му као знак пажње и захвалности пригодан поклон: Панагију Пресвете Богородице. 

Потом је Епископ аустралијско-новозеландски Г. Силуан бираним речима отпоздравио Митрополита Петра, исказујући велику радост на 'дану који створи Господ' да се у Светој Литургији као најрођенија браћа нађемо и у Господу обрадујемо. Епископ је такође нагласио да се дијаспора посебно обрадовала залечењем ране раскола, а мисија Цркве је тиме добила на снази.

По Светој Литургији послужена је трпеза љубави, где је настављено братско општење на радост свих. 


Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска