Type Here to Get Search Results !

Одржана редовна сједница Катихетског одбора Митрополије црногорско-приморске


У Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, у просторијама Катихетског одбора, 8. децембра 2022. године, када наша Света Црква прославља Светог Климента Римског, одржана је редовна сједница овог тијела.


На почетку састанка, присутне чланове је поздравио координатор Катихетског одбора отац Павле Божовић, а током састанка изнијети су актуелни изазови и задаци са којима се сусреће вјеронаука у Митрополији црногорско-приморској, а на које ће Катихетски одбор настојати да одговори у наредном периоду. Главна тема сједнице, била је предстојећа посјета координатора и чланова Одбора свим активним школама вјеронауке у нашој Митрополији, у циљу подршке вјероучитељима и побољшања квалитета вјерске наставе. Такође, чланови одбора сложили су се да је досадашња пракса припреме часова од стране Катихетског одбора, наишла на одобравање вјероучитеља, и да ће се са истом наставити и у другом полугодишту. Такође, било је ријечи и о семинару за вјероучитеље Митрополије, који ће бити организован убрзо након празника. Усвојени су предлози за нова занимљива и корисна издања Катихетског одбора, која треба да угледају свјетлост дана и изађу из штампе до краја ове школске године.

На самом крају састанка, потврђена је жеља за унапређењем вјеронауке у нашој Митрополији, јер је вјеронаука наставак катехизације, она је пут који најмлађим вјерницима тумачи и приближава Свету литургију, као најбољи пут који води у Царство небеско.


Извор: Митрополија црногорско-приморска