Type Here to Get Search Results !

Oдабрани Патријархови стипендисти који имају четворо или више браће и сестара


Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, главни старатељ Задужбине Симе А. Игуманова, саопштио је данас да су  утврђени резултати Конкурса за доделу стипендија ученицима и студентима из вишедетних породица, који је трајао од 26. септембра до 25. октобра 2022. године.


Конкурсна комисија у саставу: проф. др Јован Радић, г. Милован Поповић и јереј Бранислав Јоцић, утврдила је да од укупно 79 пријављених кандидата 23 нису доставила одговарајућу и потпуну документацију, а потом, темељно проучивши пристигле пријаве, утврдила коначан списак добитника стипендија. Сви стипендисти имају, Богу хвала, четворо или више браће и сестара:

Радић Дејан из Косовске Витине;

Бабовић Јован из Врања;

Стреларац Матеја из Београда;

Зељковић Милана из Београда;

Антићевић Илија из Београда;

Грбић Урош из Београда;

Јекић Лазар из Београда;

Мићић Драган из Београда;

Пурић Василије из Београда;

Богдановић Лазар из Београда;

Јакшић Симона из Соко Бање;

Трнинић Лука из Жабља;

Мајкић Евгенија из Крушевца.

Укупан Фонд стипендија додељених по овом конкурсу, потиче од прилога Драгана и Милована Поповића из Београда, износи 2.340.000,00 динара, подељен је на тринаест стипендија у износу од по 180.000,00 динара, које ће бити исплаћене у 12 једнаких месечних рата. Са стипендистима или њиховим старатељима главни старатељ Задужбине Симе А. Игуманова закључиће уговор о стипендирању. Време свечаног уручења стипендија биће накнадно објављено.


Извор: Инфо-служба СПЦ