Type Here to Get Search Results !

Православни хришћани организују литије „Марш за живот“ од обале до обале САД


Православни хришћани који се боре против озакоњења абортуса у САД  позивају сву православну заједницу  ове земље да се придруже овогодишњим скуповима на Маршу за живот 20. јануара у Вашингтону, 21. јануара Ход за живот у Сан Франциску, Калифорнија, на Западној обали и у другим маршевима за живот широм Америке.

„Ово је историјска година када ћемо марширати за живот, јер први пут у 50 година ми не само жалимо за одлуком Рое против Вејда, већ подржавамо њено поништавање“, рекла је Емили Јокам (Вилкинсон), извршна директорка. „Абортус је и даље широко озакоњен и доступан, и морамо наставити да му се мирно супротстављамо на јавном месту, подсећајући нашу нацију да нећемо мировати док свака нерођена беба и угрожена мајка не буду заштићени  од грабежљиве индустрије абортуса. Очекујем велики одзив православних хришћана у литијама од обале до обале“, додала је она.

Већина ових окупљања предвиђа служење акатиста за живот пре литије, као и певање црквених  химни док се заједно маршира. Што се тиче два највећа догађаја, Литургија ће бити служена пре Марша за живот у саборној цркви Светог Николе у Вашингтону, и пре Шетње за живот на Западној обали у саборној цркви Свете Тројице у Сан Франциску.

Поред маршева за живот у јануару, „Православни хришћани за живот“ су посвећени оспособљавању православне заједнице да пројављује став Цркве о нерођеном животу детета током целе године. Парохије које су заинтересоване да се придруже овом покрету и да негују културу живота кроз молитву, образовање и подршку женама у тешким трудноћама могу да формирају придружену групу Православни хришћани за живот. За више информација упућују на сајт oclife.org/ParishMinistryProgram.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com