Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Слобода је велики Божји дар


У ишчекивању празника Крштења Господњег, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован, служио је свету архијерејску Литургију, у понедељак тридесет и други по Духовима, у храму Светога Саве у крагујевачком насељу Аеродром.


Звучни запис беседе


Његовом Преосвештенству саслуживали су: архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, јереј Иван Антонијевић, јерођакон Василије (Старовлах), јерођакон Јован (Прокин) и ђакон Александар Ђорђевић.

- Мудрост је незлоупотребљавати дату слободу од Бога. Ако ти се укаже прилика да учиниш добро, учини га. Ако ти се укаже да чиниш зло онда немој га чинити. Ту нам треба мудрост, да разликујемо шта је добро од зла, али не да мудрујемо својом мудрошћу, него да своју мудрост оплемењујемо мудрошћу Божијом. Када човек злоупотреби слободу он нема границу, нити има потребу да треба од нечега да се чува. Злопотребио је слободу, не ставља никога испред себе, сам сам себи ауторитет јер сам умислио да имам те дарове, рекао је Епископ шумадијски у надахнутој беседи. 


Извор: Епархија шумадијска