Type Here to Get Search Results !

Слава ВДС-а Епархије тимочке


У недељу 12. фебруара 2023. године, на празник Света Три Јерарха, Верско добротворно старатељство Епархије тимочке прославило је своју славу. 


Торжественим литургијским сабрањем началствовао је Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион уз саслужење протонамесника Синише Никитовића, секретара ВДС-а Епархије нишке, јереја Владимира Марковића, секретара ВДС-а Архиепископије београдско-карловачке, ђакона Предрага Пиперског, службеника Епархије нишке и свештенослужитеља Епархије тимочке.

Отац Владимир тумачио је сабраним верницима прочитани јеванђелски одељак о  блудном сину истичући га као једну од прича из Светог писма које описују  суштину православне вере. Ова прича има сву дубину вере која нам је потребна да, не знајући ништа о православној вери, анализирајући то што је у овој причи описано ми можемо да се научимо православљу, истакао је у својој беседи.

Након заамовне молитве, Епископ тимочки благосиљао је и преломио славски колач са секретаром ВДС-а ђаконом Вуком Јовановићем, те се обратио верницима. Ово је дан када обједињујемо две важне и основне ствари – покајање и милосрђе, и нека нас Господ тим врлинама укрепи и у њима утврди, поручио је владика Иларион. Потом је, са ђаконом Вуком, уручио поклоне као знак захвалности дугогодишњим сарадницима и добротворима Верског добротворног старатељства Епархије тимочке – јереју Владимиру Марковићу, протонамеснику Синиши Никитовићу, г. Зорану и гђи Мири Гушић, и г. Урошу Станковићу.

Прослављање славе ВДС-а настављено је  у просторијама зајечарске Црквене општине где је уприличен свечани ручак за дугогодишње сараднике и волонтере Верског добротворног старатељства Епархије тимочке.


Извор: Епархија тимочка